Maria bennelind – ordförande


Jag heter Maria Bennelind och har rollen som Ordförande. Jag är inne på mitt tredje år i styrelsen, och blev vald ordförande 2023.

Det jag brinner för i styrelsearbetet är att vi tillsammans bygger en ridskola för framtiden. En anläggning som vi är stolta över och en förening där vi har en ekonomi i balans. Jag ser en stor potential i anläggningen, ridskolan, hästarna och personalen. Vi har medlemmar som är engagerade och tillsammans tror jag att vi kan skapa något riktigt bra.

Jag och min familj bor i Svankällan här i Kärra och jag jobbar på på DHL Supply Chain med HR och lönefrågor för våra nordiska länder.

Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv. Som ung tävlade jag mycket i hoppning men nu njuter jag mer av härliga turer i skogen och ett pass på ridbanan då och då.

Vill ni ha tag på mig kan ni alltid komma fram till mig i stallet eller skriva några rader till mig på min mejladress [email protected]

Håkan nyström – Vice Ordförande och ledamot, sponsoransvarig


Mitt namn är Håkan Nyström, jag är ledamot och vice Ordförande I Clarebergs Ridklubbs styrelse verksamhetsåret 2024-2025.

Jag är 64 år och gift med Charlotte Benjaminsson som har varit medlem i CRK i många år. Själv har jag varit medlem i tre år. Jag har ett gediget djurintresse och följer gärna med Charlotte in i stallet för att hälsa på hästarna.

Jag har vid några tillfällen prövat på att rida.  När det har funnits behov, så har jag varit funktionär på terrängbanan samt vid dressyrtävlingar inomhus (när detta var möjligt).

Min bakgrund i föreningsarbetet är att jag har varit aktiv och ledande i styrelsearbete i en idrottsförening i över ca 20 år. Min styrka är att styra verksamheten utifrån ett ekonomiskt perspektiv samt balansera intäkter och utgifter. Jag ser möjligheter och inte problem! Jag sätter gärna mål med verksamheten tillsammans med klubbens medlemmar.

Jag har drivit egen konsultverksamhet sedan 1996 och har oftast haft rollen som projekt- / programledare i mina uppdrag. Dessa uppdrag har vid ett flertal tillfälle varit utomlands i olika miljöer och där har jag lärt mig på ett pedagogiskt sätt hantera olika grupperingar. I dagsläget driver jag ett projekt inom Västra Götalands Regionen där jag hanterar framdriften i ett projekt med ca 15 st personer.

Jag ser fram mot att arbeta i Clarebergs Ridklubbs styrelse och ni kan nå mig via [email protected] eller via mobil 0739-810803

Angelica rinaldo-jones – LEDAMOT


Jag heter Angelica Rinaldo Jones och är styrelseledamot på CRK. Jag har för det mesta hand om försäljningar av olika slag.

Jag började rida i tonåren på en privathäst med hjälp av en ridkunnig kompis. Jag började sedan rida på Jutagården, utanför Skövde, för Ylva Lovén Swärd.

Första gången jag var på Clareberg var när jag skulle hjälpa min systerdotter som då gick i en ledgrupp. Kommer ihåg Xenius och Julle mest från den gången.

Min dotter, Samantha, började sedan rida på CRK 2017. Hon rider på måndagar och är med i US. Jag själv rider på tisdagar för Johanna.

Jag är skötare på Zita och hoppas på att fler vuxna ansluter sig till att vara skötare på våra underbara ridskolehästar. Hon är så klart min favorit men jag tycker om alla våra fina ridskolehästar och ponnys. De gör ett fantastiskt jobb!

Åsa midhav – LEDAMOT och tävlingsansvarig


Mitt namn är Åsa och till vardags arbetar jag som grundskollärare på mellanstadiet. Just nu arbetar jag på en skola i Bergsjön. Jag har arbetat som lärare i 17 år. Även fast skolan och dagarna består av många rutiner så är ingen dag den andra lik. Min passion ligger i ämnena historia, religion och geografi men har undervisat i många andra ämnen också under åren.

Jag kom först i kontakt med Clareberg när min dotter började rida här för snart fem år sedan. Hon rider idag två dagar i veckan. Jag själv försökte rida när jag var yngre men kände då att det inte var något för mig. Men har sedan två år tillbaka tagit upp det igen och rider numera på tisdagskvällarna för Johanna. Tycker att det är roligt att rida Belladonna och Roga.

Att rida är den bästa återhämtningen då du inte kan tänka på någonting annat än just din ridning!

Detta blir mitt andra år i Clarebergs styrelse och jag ser fortsatt fram emot att hjälpa till att utveckla ridklubben framåt. Jag är den som har rollen som tävlingsansvarig. Jag finns oftast i stallet på sena tisdagskvällar, onsdagar eller torsdagar, så det är bara att komma fram om ni har några frågor eller funderingar.

ULRIKA HAMNERED – LEDAMOT


Arbetar just nu på på en liten skola på landet främst med en årskurs 1. Det är mycket varierande och den ena dagen är sällan den andra lik med ett roligt utbyte med barnen. Trivs mycket bra med det och försöker anta ett lösningsorienterat perspektiv i det mesta. Jag har även mycket lätt för att engagera mig i både stort och smått.

Jag har tidigare bakgrund och erfarenhet av olika uppgifts- och arbetsområden från både mindre och större organisationer. Har ett förflutet som bland annat; arbetsledare på säkerhetsavdelning, klasslärare, personlig assistent, inköpare, utbildningssekreterare och personaladministratör.

Hästar och ridning kom tidigt in i mitt liv tack vare en väldigt hästintresserad mamma. Redan som fyraåring började jag med lektionsridning på Bö Ridhus och har därefter ridit på ett flertal anläggningar. Efter ett längre uppehåll från ridningen har jag nu ridit här på Clareberg i nio år men första gången var under en kort period 77/78.

Jag rider nu på onsdagar och försöker hjälpa till med öppethållande av café Clara på lördagarna.

Jag hoppas på ett omsorgsfullt sätt kunna bidra till att Clarebergs Ridklubb får en stadig grund att utgå ifrån i sitt fortsatta arbete med att skapa en utvecklande och framgångsrik verksamhet.

Eva Hedemyr – LEDAMOT


Jag heter Eva Hedemyr och jag är “hästmorsa”.
Min dotter har ridit i på CRK sen 2015, så jag har varit här en del och jag har alltid gillat hästar så jag tänkte kombinera nytta med nöje.
Med min kunskap om hästmassage och Bemerterapi vill jag bidra till hästarnas välbefinnande.

Till vardags jobbar jag med projektadministration och orderhantering. Jag gillar att planera och strukturera och kan hjälpa till lite överallt. Jag hoppas kunna bidra till klubbens väg framåt.

MARIE TAUSIS – LEDAMOT


Marie Tausis heter jag och jobbar inom äldreomsorgen i Kungälvs kommun. Jag började rida på CRK 1977 då ridskolan sköttes av Liz och Lars Parmler. När jag var yngre var jag här varannan dag minst. Jag har upplevt mycket på denna klubb under åren:

  • Var hästskötare till en av fam Parmlers hästar; Agapanthus
  • Var med när CRK anordnade GHS 5 år i rad
  • Upplevt när CRK tog 5 SM guld i hoppning i rad

Jag har suttit i styrelsen tidigare som PR- och säkerhetsansvarig. Nu sitter jag som ledamot och tar hand om trivselgruppen.

Jag gillar att vara med och ordna när klubben anordnar tävlingar eller event.
Har pausat min ridning men tanken är att börja i igen när tiden tillåter.

Linnea Johansson – LEDAMOT


Jag heter Linnea Johansson och jag är styrelseledamot, ansvarig för kommunikation och hemsida. För ett par år sedan var jag mycket intresserad av fotografering, ett intresse som har väckts igen och jag har gärna med kameran och fotograferar under de event vi har i stallet.

Innan jag började rida på Clarebergs Ridklubb HT21 så hade jag mest ridit hos en kompis på hennes hästar, och varit på ett par ridläger som tonåring. Idag rider jag för Johanna på tisdagskvällar, men är ofta i stallet fler dagar än så.

Till vardags jobbar jag som IT-administratör och gruppträningsinstruktör på Nordic Wellness. Det är mitt första år som ledamot och jag är laddad för allt vad verksamhetsåret kan komma att bjuda på. Mig når ni via [email protected] eller så ses vi i stallet.

Jessica Inberg – LEDAMOT


Jag heter Jessica Inberg och jag är styrelseledamot, ansvarig för försäljning och sponsring tillsammans med Angelica.

Jag kom i kontakt med föreningen först när min dotter började rida här för två år sedan. Sedan dess bor hon i stallet och jag hälsar ofta på henne här :).

Till vardags driver jag en musikaffär i Kungälv och har precis startat ett tryckeri för kläder och diverse trycksaker. Jag är också diplomerad samtalsterapeut och jag brinner för individers välmående.

 Det är mitt första år som ledamot och jag ser fram emot att bidra med lite energi, driv och lite nya ideér.