Vi erbjuder ponnyridning på två sätt

  • Som fasta ledgrupper och
  • som prova-på-ridning.

Betalning sker enligt faktura från Hippocrates.

Datum för 2023:
22/1, 5/2, 19/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4,
30/4, 14/5, 28/5, 11/6.

(Clarebergs Ridklubb reserverar sig för eventuella förändringar i detta schema.)

Klädsel: Hjälm och säkerhetsväst finns att låna på ridskolan, barnen ska ha långbyxor och skor eller stövlar med klack. Föräldrarna leder själva sina barn.

Har du frågor? Hör av dig till ridskolan på telefon 0721-573260 eller mail [email protected].

Fasta ledgrupper

Här är platserna fasta och man anmäler sig per termin. Ledgrupper för barn är till för att få prova på att rida och lära sig de första grunderna. Grupperna är främst till för barn mellan 5 och 7 år. Det är max 10 elever varje gång och lektionerna är 30 minuter långa (inklusive upp/avsittning). Var gärna på plats 30 minuter före lektionsstart för att ha gott om tid om ni behöver göra iordning ponnyn i stallet.

Avanmälan

Behöver ni avanmäla till ett tillfälle vill vi gärna att ni gör det senast lördagen innan barnen skall rida. Ni avbokar er lektion via elevportalen i Hippocrates.

Prova-på-ridning
Detta är ett alternativ för den som vill prova på att rida en ridlektion på ridskola men som av olika anledningar inte vill skriva in sig i en ordinarie lektionsgrupp. Kanske är ditt barn ännu för litet, vill bara rida ibland eller så kanske ni gärna vill prova innan ni bestämmer er? Till denna grupp anmäler man sig för en lektion i taget.
 
Alla barn är välkomna, oavsett tidigare ridvana, från det år de fyller 4 år.
Lektionerna är 30 minuter långa, inklusive upp-och avsittning.

 

Anmälan

Mer information och anmälan hittar ni i elevportalen Hippocrates under fliken Ridskola. Välj ditt barn i rullgardinsmenyn för att få upp Prova-på-ridningen.
 
Minimiålder: 4 år
Maxantal: 10 st 
 
Föräldrar/Anhöriga/Vuxna leder själva sina barn och bör därför ha lämpliga skor för raskt promenadtempo samt oömma kläder. Ledaren behöver ha sin fulla uppmärksamhet på ryttaren och därför är småsyskon, hundar och annat som kräver uppmärksamhet inte lämpligt att ta med sig till ridningen. Detta är för ditt och de andra barnens säkerhet!